Feedback Form
Azwar weBlog versi Dynamic View (chose your like):

Flipcard | Mosaic | Magazine | Sidebar | Snapshot | Timeslide

Azwar weBlog

31 July 2011

Selamat Menunaikan Ibadah Puasa Ramadhan 1432 H

Alhamdulillah, puji syukur kepada Allah akhirnya tahun ini kita, saya dan anda dapat bertemu kembali dengan bulan yang penuh rahmat, magfirah dan ampunan dialah Bulan Ramadhan bulan dimana kita diwajibkan untuk berpusa selama sebulan penuh didalamnya. Bulan dimana kesempatan yang baik untuk kita meningkatkan amal dan ibadah kita kepada Allah SWT.

Dalam bulan Ramadhan ini pula, dimana setiap amal kita sehari-hari dilipat gandakan pahalanya oleh Allah dan merupakan bulan pengampunan dari dosa-dosa kita, maka kesempatan yang baik bagi kita untuk memohon ampunanNya juga diikuti dengan meningkatkan amal dan ibadah.

Marilah kita sambut Ramadhan kali ini dengan meniatkan dalam diri kita untuk memperbaiki diri dan memohon ampunanNya serta meningkatkan amal dan ibadah, sehingga selepas dari Ramadhan kita menjadi individu yang "baru" yang taat dan menjadi insan yang bertaqwa, InsyaAllah, seperti dalam firman Allah ;
"Hai orang-orang yang beriman, diwajibkan atas kamu berpuasa, sebagaimana diwajibkan atas orang-orang sebelum kamu, agar kamu bertaqwa." (Al-baqarah 183).

Artikel Terkait

Post a Comment

Facebook Follower

Terima Kasih

Blogger


The Professional Template Designed by Ourblogtemplates.com


Banner Header Image by Ebsoft


E-mail me at:


Azwar Amril - Find me on Bloggers.com
Thank you for visiting my weBlog, See u soon


Copyright © 2005-2013 Azwar weBlog

Pesan Anda


  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP