Feedback Form
Azwar weBlog versi Dynamic View (chose your like):

Flipcard | Mosaic | Magazine | Sidebar | Snapshot | Timeslide

Azwar weBlog

23 January 2007

Vista Transformation Pack 6.0 (VTP)

Mungkin kita semua pernah mendengar atau sudah tahu dan melihat tampilan Windows Vista sebelumnya. Tampilannya memang sangat indah daripada Windows XP. Banyak orang (salah satunya saya) mungkin sudah melihatnya dan berharap untuk mendapatkan tampilan style-Vista untuk Operating System (OP) komputernya. Karena Microsoft belum mengeluarkan versi download-nya, mungkin ini salah satu alternatifnya.

Program (software) berikut ini akan mengubah tampilan Windows anda yang sekarang menjadi tampilan seperti Windows Vista. Software ini hampir mendekati tampilan Windows Vista, karena sang pembuat (windows x) memang mendesain layaknya Windows Vista yang diberi label Vista Transformation Pack (VTP) 6.0 .

Features:

Vista Transformation Pack akan mengganti/mengubah resources di Windows XP/Windows Server 2003, seperti :

  • Boot screen
  • Welcome Screen / Logon Screen
  • New msstyles files (visual styles)
  • New desktop and file icons
  • New toolbar icons
  • Progress Dialogs
  • Sounds scheme
  • System Tray icons
  • New Wallpapers
  • Windows Media Player Skins
  • And much more
Perubahan pada versi ini (6.0) :

-Added additional Vista related applications:
|-thoosje’s brand new Vista Sidebar
|-VisualTooltip (Taskbar thumbnail view and also have docking mode)
|-Styler with Kaye Irene’s Vista Perfection X4 Styler Toolbar
|-Blaero’s Start Orb (fix cutting edge start orb in msstyles)
|-Stianu89 and Blue Eyes’ Vista Live Messenger RC skin
-Added applying Vista setup screen transformation in setup integration
-Added browsable System files source for uninstallation so user can restore original system files from setup CD during uninstallation
-Added display configuration for the best view of machine’s display
-Added fixing file’s PE checksum after resource patching to keep files more secure
-Added Launch & Maintenance Center in transformation destination in case user already have transformed the system
-Added missing modifype.exe for Windows XP operating system
-Added partially x64 support for Vista visual stuff but not for system files (experimental)
-Added option to reserved updated system files after uninstallation or not
-Added skipping system file verification patch on setup integration
-Added Vista RTM system applications transformation:
|-Photo printing wizard
|-Remote Desktop Connection
|-Volume Control
|-Windows Task Manager
|-System Restore
|-Connection Manager
|-Windows Update Client
|-Media Center
-Fixed bugs caused by deleting important files from integration after transformation
-Fixed bugs in file-patching engine for uxtheme.dll and resources data
-Fixed missing files during the installation caused by setup integration
-Fixed resources patching failure during setup integration
-Fixed themes uninstallation problem (Themes still exist)
-Fixed user picture’s frame border disappearance in logon screen
-Fixed uxtheme.dll patching system (now I use patched files to avoid possible patching problems)
-Removed additional boot screen resources removal
-Removed manual transformation and let user decide to modify system files or not instead
-Removed un-neccessary system files operations
-Removed unattended transformation and servicces stopping for Norton Antivirus and System Restore (obsolete)
-Updated license agreement dialog (User must click “I accept” radio button before clicking Next button)
-Updated system files transforming method to use PendingFileRenameOperations trick
-Updated updating the transformation to act like never applying the transformation before
-Updated Vista RTM boot screen
-Updated Vista RTM icons
-Updated Vista RTM logon background
-Updated Vista RTM screensaver
-Updated Vista RTM sounds scheme
-Updated Vista RTM system dialogs
-Updated Vista RTM wallpapers
-Updated visual styles
|-Changed theme’structure to be the same with different shellstyles
|-changed visual stylees’ name to match with Vista RTM
|-Fixed CaptionButton alignment problem when maximized in Vertical shellstyle WindowBlinds theme
|-Fixed ToolbarBackground sizing mismatched from real Vista style
|-Fixed shellstyle background color mismatch in some areas
|-Updated frame border in Windows Aero visual style
|-Updated StartGroupToolBarButton
|-Updated TaskBandButton back to default ones
|-Updated TaskBandGroup’s backgroun and button

Screenshots :

boot

logon

desktop

Download disini dan komentar pengguna VTP disini

Artikel Terkait

4 comments

24 January 2007 at 16:09  

mas azwar apa software itu hanya ngerubah tampilannya aja..kinerjanya dirubah gak..kalo cuma tampilannya ya sama aja...aku juga pernah rubah XPku pake vista namanay software transformation vista(kalo gak salah namanya, aku lupa)dulu pernah ngerubah berhasil tapi kinerka XPku malah jadi turun, ada peringatan vista tansformation packnya crash ama xp ku jadi eror, untung ada system restore jadi bisa kembali kesemula..makanya itu mas kalo cuma merubah tampilannya aja aku uda kapok..mas Azwar uda pernah nyoba belum tu software??

25 January 2007 at 15:01  

Aku pernah baca ttg Vista, sprtnya gampang, dan tampilannya enak...

Hmmm,. harus "berani" mencoba nih rupanya,...

11 February 2009 at 15:28  

Vista transformation memang aplikasi yang sangat bagus buat meruba tampilan windows xp mwnjadi seperti windows vista, kini uda ada persi terbaru yaiu vista transformation pak 9 yang ingin mendownload silakan kunjungi blog berikut: mawizl blog.tampilan xp diubah jadi keren

Post a Comment

Facebook Follower

Terima Kasih

Blogger
The Professional Template Designed by Ourblogtemplates.com
Banner Header Image by Ebsoft
E-mail me at:
azwaramril@gmail.com
Azwar Amril - Find me on Bloggers.com
Thank you for visiting my weBlog, See u soon
Copyright © 2005-2013 Azwar weBlog

Pesan Anda


  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP